Uitnodiging ledenbijeenkomst Brussel

 

 

Graag nodigen wij de Vlaamse leden van de VVOJ uit voor een bijeenkomst van de Vlaamse leden van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten op woensdag 13 juni bij Knack in Brussel. Een delegatie van het VVOJ-bestuur zal hier aanwezig zijn om de jaarrekening 2017, het conceptjaarverslag 2017 en de bijgestelde begroting 2018 toe te lichten. Ook wil het bestuur deze avond graag in gesprek met de leden over het gevoerde en te voeren beleid. Verder blikken we alvast vooruit op de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2018, op 9 en 10 november in Antwerpen.

Eerder ontving je bericht over de Algemene Ledenvergadering, die is voorzien op zondag 17 juni. Deze ALV zal plaatsvinden in Hilversum, bij het Instituut voor Beeld en Geluid. Ook daar ben je natuurlijk van harte welkom.

Voorafgaand aan de vergadering is er een openbaar interview met Nick Davies, auteur van het spraakmakende boek Flat Earth News, dat tien jaar geleden werd gepubliceerd. Voor VVOJ-leden is de toegang tot dit evenement gratis. Ook stelt Beeld en Geluid gratis kaartjes beschikbaar voor de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck in het museum van het instituut.

Het interview met Nick Davies begint om 14:00 uur, de ALV vangt aan om 15:45 uur. Na de ALV is er nog een borrel, tot uiterlijk 18:30 uur.

Al met al dus een interessant programma, maar wij kunnen ons voorstellen dat de reis naar Hilversum lang niet alle Vlaamse leden gelegen komt. Daarom nu deze extra gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Tijdens de ledenbijeenkomst kun je ook een stemvolmacht afgeven voor de ALV.

PRAKTISCHE INFORMATIE
WAT                   ledenbijeenkomst VVOJ
WAAR               Knack Magazine, Raketstraat 50, 1130 Brussel
WANNEER     woensdag 13 juni, van 19:00 tot 21:00 uur

RSVP
In verband met de catering vernemen wij graag of je deze bijeenkomst wilt bijwonen. Een simpele reply op deze e-mail volstaat.

Graag tot ziens op 13 juni!

Met hartelijke groet, namens het VVOJ-bestuur,

Annick Hus en Karel Degraeve

De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

Ledenvergadering op 4 november

Het bestuur van de VVOJ nodigt je uit voor een Algemene Vergadering op zaterdag 4 november, tijdens de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2017 (#VVOJ17), in Maastricht. Op de agenda staan het nieuwe evenement rond de uitreiking van De Loep, alsmede de beleidsvoornemens en de begroting voor 2018.

De Algemene Vergadering is vanzelfsprekend ook toegankelijk voor leden die niet deelnemen aan #VVOJ17. Het conferentiehotel, Grand Hotel de l’Empereur, ligt recht tegenover het centraal station van Maastricht. Bij de ingang van de vergaderzaal staat een registratietafel, waar je je kunt aanmelden voor de vergadering. Borden bij de receptie van het hotel wijzen de weg naar de vergaderzaal.

De vergadering begint om 12:50 uur en duurt in principe tot 14:00 uur. Een uitloop is mogelijk.
Bij deze mail gaan de agenda en de vergaderstukken, die ook online terug te vinden zijn: www.vvoj.org/over-de-vereniging/ledenvergadering. De stukken zitten achter een slotje, inloggen is vereist om ze te kunnen downloaden.

Slimste journalisten zitten bij VVOJ

©FOTO SEAN VAN DER STEEN

De Muckrakers van de VVOJ mogen zich een jaar lang De Slimste Journalist noemen. Het team won de pubquiz waarmee het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek de presentatie van zijn jaarlijkse overzicht Stand van de Nieuwsmedia omlijst.

We gingen er vrij rustig in. Een plek in de toptien, zoals vorig jaar, dat zou al heel mooi zijn. Maar het werd beter en best: team VVOJ Muckrakers pakte de beker in de pubquiz De Slimste Journalist. Team VVOJ Tegellichters eindigde op een gedeelde zesde plaats.
Twee drones die team VVOJ Muckrakers won, komen in de prijzenpot van VVOJ’s All American Muckraking Pub Quiz, vrijdagavond 3 november in Maastricht, als onderdeel van de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2017. Nog weer een extra reden om snel een kaartje te kopen voor #VVOJ17. Dat kan op conferentie.vvoj.org.