Jongerencafé: Onderzoeksjournalistiek in ‘Tech’

Datum: 05/03/2018
Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie: Café WIllem Slok


Onderzoeksjournalistiek in ‘Tech’ is het thema van het VVOJ-Jongerencafé op maandag 5 maart. Welke verhalen liggen voor jou als jonge journalist voor het oprapen?
Techjournalistiek is meer schrijven over de nieuwste telefoons of gadgets. In tijden van grootschalige hacks, data-aanvallen en cryptogeld, liggen de onderzoeksverhalen voor het oprapen. Maar waar moet je als jonge journalist gaan zoeken? Welke kennis en vaardigheden moet je hebben? Kom hiervoor naar het VVOJ-Jongerencafé en leer van de besten!
  • Daniel Verlaan is onderzoeksredacteur bij RTL op technologiegebied. Hij maakte onder andere nieuws over het hacken van de Twitter-accounts van politici. Ook ontwikkelde hij de site ‘Laat je niet hack maken’, over hoe je je beschermd tegen hackers.
  • Joost Schellevis werkt bij de NOS en schrijft onder andere over grote datahacks en host de podcast ‘Met Nerds om Tafel’.
  • Liza van Lonkhuyzen (NRC) schrijft over technologie, bijvoorbeeld over privacy en de macht van grote bedrijven in Silicon Valley.