Nick Davies bij VVOJ – save the date!

Evenementen

Tien jaar na de publicatie van zijn verontrustende Flat Earth News haalt de VVOJ Nick Davies naar Rotterdam. Op zondagmiddag 17 juni blikken we met hem terug, voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering. Save the date!

Davies’ boek, in het Nederlands vertaald onder de titel Gebakken Lucht, plonsde in 2008 als een dikke, vette steen in de journalistieke vijver. Tien jaar later lijkt vooral de ondertitel omineus: An award winning reporter exposes falsehood, distortion and propaganda in the global media.

Leugens, vervorming en propaganda. Het zijn termen die inmiddels een grote vlucht hebben genomen. Feitelijk beschreef Davies het ontstaan van een medialandaschap waarin the best possible version of the truth niet langer heilig was. En nu, tien jaar later, zijn we allemaal vertrouwd met begrippen zoals nepnieuws, alternatieve feiten en feitenvrije opinies.

Hoe kijkt Davies naar deze ontwikkelingen? Welke lijnen trekt hij van toen naar nu? We vragen het hem zondagmiddag 17 juni op een mooie locatie vlak bij het Centraal Station van Rotterdam, dus op een plek die zowel voor Nederlandse als Vlaamse VVOJ-leden goed bereikbaar is. Het openbare interview begint om 14:00 uur. Rond 15:30 uur is er een korte pauze en daarna begint de Algemene Ledenvergadering. Rond vijven is er dan nog een borrel voor de leden. De precieze locatie maken we z.s.m. bekend.

Omdat het gesprek met Nick Davies een openbaar interview is, zijn ook niet-leden daarbij van harte welkom. Wel vragen we aan hen een bijdrage in de kosten, van tien euro. U kunt zich aanmelden met onderstaand formulier. We vragen ook leden zich aan te melden, zodat we de toeloop een beetje kunnen inschatten.

Graag tot ziens op 17 juni in Rotterdam!