Lidmaatschap

De VVOJ is een vereniging van, voor en door journalisten. Als je je als journalist aangesproken voelt door de idealen en plannen, word dan lid. Daarmee ondersteun je het werk van de vereniging moreel en financieel. En je profiteert meteen. Lid worden kan al voor €60,- per jaar (€25,- voor studenten).

Direct aanmelden? Hier vind je het formulier.

Voordelen van het lidmaatschap
VVOJ-leden maken deel uit van een netwerk van journalisten die kritische en diepgravende journalistiek belangrijk vinden. Dat levert allerhande voordelen op: de mogelijkheid kennis en vaardigheden uit te wisselen, samenwerking te zoeken, deel te nemen aan goedkope cursussen en trainingen enzovoorts.

Het eerste concrete voordeel dat de VVOJ leden kan bieden is toegang tot conferenties over onderzoeksjournalistiek. Dat geldt zowel voor de conferenties die de VVOJ zelf organiseert in Nederland of Vlaanderen, als voor sommige internationale conferenties. VVOJ-leden worden per nieuwsbrief op de hoogte gehouden van alle activiteiten.

Omdat de vereniging bijna volledig op vrijwilligers draait, is het aanbod van diensten aan leden afhankelijk van de inzet van diezelfde leden. Lid worden en contributie betalen is daarom meer dan het betalen voor een dienst. Je laat ermee zien dat je de doelstellingen van de VVOJ ondersteunt.

Leden krijgen ook jaarlijks het VVOJ jaarboek, met een overzicht van het beste en mooiste wat de onderzoeksjournalistiek in het voorbije jaar heeft opgeleverd.

Wie kunnen lid worden?
Het VVOJ-lidmaatschap staat open voor:

  • journalisten die  werken (in loondienst of als freelancer) voor Nederlandstalige media;
  • gepensioneerde journalisten;
  • docenten en studenten journalistiek.

Na de aanmelding volgt een lichte ballotage.

Hier vind je het aanmeldingsformulier.

Wat kost het?
De contributie bedraagt 60 euro per kalenderjaar (25 voor studenten), plus een vrijwillige bijdrage op basis van het inkomen. Hiervoor hanteert de VVOJ een staffelsysteem. Informatie hierover wordt gemaild na aanmelding.