VVOJ Publicaties

Het VVOJ Jaarboek

jaarboek13 vkHet VVOJ Jaarboek Onderzoeksjournalistiek bundelt sinds 2003 jaarlijks het beste wat er aan diepgravende en onthullende journalistiek is verschenen. De makers vertellen in exclusieve making of-verhalen hoe de producties tot stand kwamen en welke obstakels ze moesten overwinnen. VVOJ-leden kunnen de digitale jaarboeken gratis downloaden. Papieren uitgaven zijn na te bestellen bij het secretariaat. Een overzicht van alle jaarboeken en de bestelinformatie vind je op de Jaarboek-pagina.

Jaarboek App (gratis)

jaarboek app vkOp de VVOJ Conferentie in Zwolle werd de eerste Jaarboek App gepresenteerd. Alle nominaties voor De Loep 2013 zijn erin opgenomen, inclusief de exclusieve making-of verhalen van de makers. Een uniek kijkje achter de schermen waarin onderzoeksjournalisten vertellen hoe hun verhalen en uitzendingen tot stand kwamen. De gratis app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Overige VVOJ Publicaties

Naast het Jaarboek geeft de VVOJ bij tijd en wijle ook andere, themagerichte publicaties uit. Hieronder vind je ze op een rij.

Een nieuwe impuls voor de onderzoeksjournalistiek. Kansen voor de onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen, 2011. Auteur: Marjan Agerbeek

Een muur van rubber, de Wob in de journalistieke praktijk, 2009

Investigative Journalism in Europe, VVOJ rapport 2005

Report about journalism in Europe, 2005

Investigative journalism in the US and Sweden, 2003

Car lesmateriaal, 2003

Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen, 2002